Websolve

Over WEBSOLVE

Missie

Het is de missie van WEBSOLVE om dealerbedrijven te voorzien van tools die hen in staat stellen te kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen die klanten tegenwoordig hebben als het gaat om digitaal klantcontact. 

WEBSOLVE doet dit door systemen te integreren, processen te optimaliseren en op een slimme manier gebruik te maken van alle beschikbare data, zowel van interne als externe bronnen. Daarbij staat voor WEBSOLVE de klant altijd centraal. Het is onze overtuiging dat alleen die werkwijze een bijdrage kan leveren aan het behalen van duurzame resultaten op sales- en aftersalesgebied.

Kernwaarden

De organisatie van WEBSOLVE wordt gekenmerkt door de volgende kernwaarden:

  • Eerlijk
  • Kritisch
  • Slim
  • Verantwoordelijk

Oplossingen

Alle oplossingen die WEBSOLVE biedt, kunnen op zichzelf staand gebruikt worden. Echter, het combineren van verschillende oplossingen biedt nog meer toegevoegde waarde omdat alle diensten met elkaar samenwerken om zo optimale synergie te bieden. Op die manier bieden wij meerwaarde tijdens de diverse fases in de customer journey.

Onze oplossingen zijn gekoppeld aan het Dealer Management Systemen (DMS), Customer Relationship Management Systemen (CRM) en andere publiekelijk beschikbare databronnen. Deze data ‘turbochargen’ we vervolgens middels slimme webtechnologie. WEBSOLVE verbetert op deze manier de kwaliteit en integriteit van bestaande data, maakt deze gegevens makkelijker bereik- en beheerbaar en stelt slimme oplossingen beschikbaar die de ‘customer journey’ optimaal begeleiden. Tenslotte stuurt WEBSOLVE nieuwe, betere data terug naar het DMS / CRM.