Customer Success Representative bij WEBSOLVE Amsterdam

Wil je deel uitmaken van en bouwen aan een nieuw Customer Success Team? Ben jij een teamplayer en kun je goed samenwerken met collega’s die kritisch en eerlijk zijn? Kun jij zelfstandig nieuwe IT-projecten opzetten waar klanten succesvol door worden? Dan hebben wij nu de ideale functie voor jou.

Wie wij zijn?

Wij zijn WEBSOLVE, een innovatief software development bedrijf dat zich specifiek richt op de autobranche. Elke dag helpen wij met innovatieve software onze klanten (zoals BMW-, Mercedes- en Porsche-dealers) om de verwachtingen van hun klanten op het gebied van digitale klantcommunicatie te kunnen waarmaken.

Jouw uitdagingen als Customer Success Representative

Als Customer Success Representative ligt jouw focus op het zo succesvol mogelijk maken van onze klanten. Jouw doel is om hen het gevoel te geven dat wij hen echt begrijpen en hun korte- en langetermijndoelstellingen goed voor ogen hebben. De ene keer begeleid je onze klanten die voor het eerst met onze applicaties werken. Een andere keer bespreek je met een grote klant hoe WEBSOLVE ze kan helpen bij het realiseren van hun mijlpalen met het oog op hun doelstellingen en strategie. Maandelijks heb je contact met klanten om te bepalen hoe wij ze nog succesvoller kunnen maken. Daarvoor ontwikkel en gebruik je Customer Success Tools (bijv. Customer Health Check, performance dashboard).

Samen met het Development Team ontwikkel je e-learnings over onze producten en kom je met input voor onze Customer Health Score tool. Je luistert goed naar de feedback van de supportafdeling over wat er speelt bij onze klanten, want zij zijn immers de ogen en oren van ons bedrijf.

Natuurlijk help je mee aan de verdere ontwikkeling van onze Customer Success oplossingen waarbij je intensief samenwerkt met de afdeling Management, Development en Support om zo jouw eigen Customer Support Projecten op te zetten.

Wat motiveert jou?

Ga je bij WEBSOLVE aan de slag, dan willen wij jou graag beter leren kennen. Wat zijn jouw unieke talenten, wat motiveert jou, wat geeft jou energie? Samen bekijken wij hoe we jouw projecten kunnen afstemmen op die talenten en daarmee een werkomgeving voor jou kunnen creëren waar jij je thuis voelt en die jou energie geeft. Het ontwikkelen en verdiepen van jouw talenten zal een speerpunt zijn in je proefperiode én in je toekomstige carrière bij WEBSOLVE.

Waar zijn we naar op zoek…?

Wij zoeken een gezellige klantvriendelijke medewerker voor 24-40 uur per week met een afgeronde universitaire of HBO-opleiding (bij voorkeur in digitale/technische richting) of een digitale/technische opleiding (bijv. CODAM). Heb je weinig tot geen werkervaring? Dan is dat geen probleem. Bij ons krijg je alle kansen om je te ontwikkelen, maar heb je wel ervaring dan is dat zeker een pre. Belangrijk voor ons is dat je in ieder geval ondernemend, flexibel, klantgericht en ambitieus bent. Je bent proactief, neemt graag het initiatief en vindt het leuk om zelfstandig nieuwe projecten op te zetten. Het praten en schrijven van meerdere talen waaronder Engels en Nederlands is voor jou geen probleem. Spreek je ook nog Frans dan is dat zeker een pre.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een gezellig innovatief en proactief bedrijf met korte lijnen en een goede sfeer. Je kunt fulltime werken maar parttime mag ook. Natuurlijk bieden wij jou naast een goed salaris, uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je enthousiast en heb je interesse?

Bel voor meer informatie naar Rianne Schouten op tel. 06-82103854. Je C.V. met een korte motivatie kun je mailen naar vacature@hratheart.nl o.v.v. ‘vacature Customer Success Representative’ of gebruik het formulier hieronder.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. We zetten de kop koffie met gebak voor onze kennismaking alvast klaar.

Interesse in deze functie?

Heb je interesse in deze functie? Laat dan je gegevens en je CV hieronder achter.

Bladeren Aanpassen Verwijderen
Bladeren Aanpassen Verwijderen